27 november Galna häst!

Hejj :)

Nu var det ett tag sen jag var ute på mix och det är för det är så fruktansvärt halt och jag har inte haft någon tid. Men idag hade jag tid och red därför lite på gräs ridbanan eftersom det inte är halt där. Och inte visste jag att Mix gillade snö så mycket ;) haha han var verkligen helt galen! Stimmig som satan och bockade hela tiden i galoppen. Så roligt hade han och det hade även jag med. Han gick riktigt och då menar jag verkligen riktigt fint i traven och det är ju riktigt roligt! Så i traven körde vi och jobbade riktigt bra medans galoppen blev en lekgrej av det hela och försökte bara komma runt ett varv innan han skulle bocka och byta galopp och några varv klarade jag iaf.

Vi får se hur mycket ridning det blir nu eftersom jag hatar snö! och just nu är det sjuk mycket och det är skit halt :(  men får väl sätta på ett par broddar.

Ikväll är det klassfest så det ska bli riktigt kul!:)
vi hörs någon annan dag :)


22 november Mörkt och regn

Hejj :)

Idag fick jag rida ut i mörker och snö/regn och det var en en dra träning för att mix hatar både mörker och regn! Så idag var det verkligen toppen att träna. Men det var ju skit kallt och inte så skönt. Men mix skötte sig bra men ha var lite rädd ibland så då fick jag stötta upp han:) Men inte så enkelt för mig att göra det när jag själv med är livrädd! men vi får helt enkelt börja träna på att rida när det är mörkt ute nu för det är ju något man måste kunna! :)

21 november Intervaller

Hej och hå! :)


Idag va jag ute i skogen och tränade mix med intervaller. Jag skrittade 10 steg travade 20 och sedan galopperade jag 10 språng. Han blev mycket stimmig och pigg av det och tyckte det var så himla kul! Varje galoppfattning skulle han bocka och vara busig och han vill inte skritta alls men det fick han göra.
Han var mycket trött efter att vi körde intervaller typ hela rundan i ca 25 min då. Men han är då duktig min likka häst. Och jag ska börja köra intervaller lite oftare nu ´för att få upp konditionen på han så nu ska han bli en stor och stakt kille :)

20 november Skritt med sällkap

hejj :)

Idag va ängla och jag ute och skrittade en runda. Vi red mot kronoberg och det gick bra förutom att båda hästarna va lite små spännade ibland. Mix fick se grisarna för första gången och han tyckte inte dom va så roliga! han var nämligen skit rädd för dem och hoppade till och ville bara springa förbi dem. Men det gick bra och vi va ute och skrittade i ca 50 min och hästarna tycker att det var skönt! :)  

17 november Bock kalas

Hejj :)
Idag mår jag sådär men jag överlever iaf! och det är väl det som är hunudsaken!

Idag har jag tränat mig på grus ridbanan och det gick väl okej det med. Han var stimmig och allmänt jobbig när jag skulle fixa han. Själva ridningen gick okej med. I början va han stimmig och va rädd för typ allt (tönt) men han blev bättre efter ett tag. Traven gick kanon men det gick inte lika bra när jag skulle gallopera för då började bock kalaset, jävla vad han bockade och skulle verkligen försöka få av mig men det fick han inte! och det är väl tur det. Men efter ett bra tag med drivningar framåt och så slutade han och galopperade iaf ett varv utan att bocka och det var jag nöjd med idag! I andra varvet gick det kanon och han bockade inget.

Hästen måste ha sånna här dagar med och ja det var ju inte min dag idag så han var bara störade idag ;) nej men jag älskar han idag och han är så söt för jag gosade lite med han idag och då stod han och sov, hihih så söt! :)

15 november

Hejj :)

Idag är det måndag vilket innebär skoldag men inte för min del! För idag är jag nämligen ledig eftersom det var någon lovdag. Men det uppskattars ju alltid hos mig så tack så mycket skolan!!

Idag var jag ute själv i skogen med mix medans mamma mockade:D Allt gick verkligen kanon och han bråkade inte en enda gång och jag är så himla glad! :) Han var pigg och glad som vanliigt och han är bara helt underbar just nu för att bråka inte och han går så himla fint och inte med huvudet uppe i mitt ansikte som han gjorde innan ibland. Och jag har inte ens min matingal nu när jag rider ut och han sköter ändå sig så bra! :) Det börja bli framsteg på pollen så himla sköööönt! :)

Men nu blir det mörkt vid 4 och han hatar mörker så det bli väl att träna på att rida i det då för det ska vi också klara men det bli inte lätt eftersom jag med hatar mörker och då känner han sig på det.. :( men vi ska försöka iaf annars hoppar jag det för att slippa vara rädd :)

14 november Ut med helle

Hejj :)

Idag har jag varit ute med helle en sväng och allt gick bra! Båda hästarna var väldigt pigga och glada vilket är kanon kul. Och sen är det ju alltid kul att rida ut med någon annan för då blir mix så himla glad med. Men ja jag har väl inte så mycket mer att säga men en sak till förrästen kolla på denna bilden! Vilken skillnad!

Vänster: sommaren 2009
Höger: sommaren 2010


13 november Damp fina häst!

HEJJ :D

Idag mår jag skit bra eftersom mix är ridbar igen!!!!!! :D
Täkte ut i skogen och skritta en runda idag men så blev det inte för att mix visade att han verkligen ville och kunde springa nu. Han dampade som satan i början och pep och hoppade runt, haha gullig häst! Hans svullnad har gått ner och hans mugg är bättre vilket glädjer mig!
Väl ute i skogen gick det kanon och han bråkade typ inget förutom precis i början som vanligt. Han ville inte gå förbi den nya shettisen som hade kommit hah tönt häst!! :)

Nu ska jag börja rida och träna upp mix för nu har jag skit mycket tid!! :D

12 november Svart!

Hejj kära blogg

Efter en jobbig tid ska jag ta mig tiden att blogga igen.

Vi hade vetrinären ute i tisdags och de tog prover på muggen och vi fick en salva att smörja in muggen med så att ni får vi hoppas att det går över!!
I onsdags var jag ute och skrittade en runda och det är de jag får göra just nu eftersom han fick häst inflenssprutan när vetrinären va där ute. Men snart får jag troligen ut och rida och träna som normalt igen men då kommer säkert den riktigt vintern så att man inte kan rida. Men mix skötte sig kanon när vi va ute och skrittade och han ville inget annat än att bara springa men det fick han inte så.

Nu ska jag förklara varför det har varit en jobbig dag det är för att simon och jag gjorde slut igår och det kanske är lite privat och skriva på en blogg men så är läget just nu. Och det är absolut ingen fara med mig för jag mår så bra så :)

Imorgon kanske jag och helle ska ut och rida en runda och det är ju alltid trevligt med sällskap så vi får hoppas att vädret blir bra!!

Ikvällen tillbringas i rottne hos min fina vän Erica och det ska bli så kul så!! :)

Vi hörs sen puss :)

8 november Hemma!

Hejsan! :)

Nu är jag äntligen hemma efter en lång och jobbig hemresa. Det var en unge som skrev hela flygresan hem allstå i ca 10 timmar, det var riktigt hemskt!!
Men hem kom vi iaf.

Vi har haft det kanon och det kommer väl några bilder någon annan dag för nu är jag helt slut eftersom när vi var i thailand låg vi 6 timmar före och det känns för just nu tänker min hjärna att det är mitt i natten. Men det lär nog ställas om snart.

Åkte ner till min kära häst idag och oj vad han har saknat mig och jag har saknat honom!
Han kom gräggande när jag ropade på han och sedan ville han alltid ha koll på var jag gick och vad jag gjorde, så gullig!

Hans ben var bättre tycker jag men muggen hade spridit sig upp på benet men han haltade inte så och va bara lite svullen. Men nu är det ju minus grader och is så nu kan jag fortfarande inte rida.. Men men så är det, man skulle haft ett ridhus!!

Men nu är jag trött så vi hörs någon annan dag :) 
Ha det bäst nu och imorgon börja allvaret för mig igen= skolan!

Puss!
 

RSS 2.0