23 oktober Thailand

Hej

Nu har jag varit i Thailand någon timme och vi ska äta kvällsmat nu ska bli gott :)

Resan har gått bra och det är så sjukt häftigt här!!

Vi hörs efter den 8/11 :)

21 oktober En dag kvar..

Hejj!!

Om 24 timmar sitter jag på flyget påväg till thailand. Allt har gått så galet snabbt sen vi bokade resan. Nu är det bara en dag kvar och det känns helt otroligt. Det ska bli så häftigt att komma till et helt nytt ställe som jag absolut aldrig har varit innan på.

Nu är allt med mix fixat med och han mår bara bra nu. Haltade inget idag vilket var riktigt skönt eftersom jag ville att det skulle vara borta tills jag åker. Hoppas bara han inte svullna upp igen när jag är iväg nu. Men han är i goda händer och om det skulle hända han något så ställer ju min ridlärare sara upp i vått och torrt och skulle nog göra allt för honom vilket känns väldigt bra. Men ingen ridning blir det ju inte innan. Får satsa på att rida den 8/11 när jag kommer hem!! :D hahah då lär jag ha en pigg häst!

Kommer troligen inte kunna eller hinna blogga imorgon så detta blir det sista inlägget innan jag befinner mig i Thailand. Nästa gång jag bloggar kanske jag just sitter i värmen och bloggar. Får se om det blir något annars är jag tillbaka den 8/11 som jag sa innan. Jag hoppas vi har det bäst nu när jag är iväg och frys inte ihjäl nu bara för jag ska lova er att inte steka sönder.. hhaha

Känns skönt att lämna sverige när det ser ut såhär på marken:


Vart är världen påväg när det snöar i södra Sverige den 20/10?!
Jaja jag åker till solen och värmen så jag ska absolut inte klaga!

20 oktober Bättre bättre bättre!!

Hejj :)

Idag var mix svullnad riktigt bra och nästan helt nere vilket glädjer mig eftersom jag vill att det ska vara helt borta tills jag åker! Han haltade inte mycket heller och han travade på så fint. Han är riktigt het nu måste jag säga! Men det skulle ju inte bli en vilovecka detta men det blev det.. Så nu får han vila i nästan 4 veckor så det blir en bra vila för honom.

Och han blev svullen troligtvis pågrund av sin mugg så att det blev någon inflamation och inte av bandaget som vi trodde ifrån början. Men det spelar ju ingen roll bara det går ner! :)

Jag hoppas det är hel borta imorgon!! :)

Men han var så himla duktig idag när jag skulle rengöra muggen och sedan ta hovarna för att han lyfte den hoven ändå han hade ont men bättre har muggen blivit iaf med så det är skönt! :)

Hör av mig troligtvis imorgon!:)

19 oktober På bättringsväg

Hejj :)

Idag såg mix svullnad ut att vara lite bättre och kan gick bättre med tycker jag. Men han haltar fortfaradra för att han tycker det är obehagligt. Men somsagt det börja gå neråt och det är skönt!

Idag skodde vi mix med och det gick väldigt bra pågrund av förutsättningarna han har ju så fruktansvärt ont i sin mugg så han har svårt att lyfta det benet men han fick verkligen försöka och lida igenom. Men han var duktigt och snäll.

Imån kan svullnaden vara BORTA! :D

18 oktober Svullen

Hejj

tänkte uppdatera lite hur det är med mix. Hans ben är svullet men dock inte lika svullet tycker jag inte. Men mamma ringde vetränären idag och dom sa att vi skulle avakta tills imån för då ska vi sko med så då kan han tydligen se om det är en hovböld som de kanske trodde det skulle vara. Men jag hoppas inte de är de för då måste han ha medecin och allt och jag orka inte det för att jag åker ju iväg nu med!

Jag skriver imorgon igen hur det har gått och hur mixen mår. Vill bara att han ska bli frisk nu för jag mår så dåligt när han har ont. Men han verkade ju inte ha så ont när han skulle försöka galoppera ner i hagen och han haltar ju i sktitten då kan ni bara förstå hur mycket han haltade i galoppen måste erkänna att det såg riktigt roligt ut och jag har en pigg häst nu!!

17 oktober FAN!

Hejj

Idag var meningen att jag skulle ut och skritta mix en runda för´att bara rasta han inte. Kan ju inte göra något annat nu för muggen. Men tror du inte att när jag kom till ner till stallet så hade han ett skit svullet bakben. Var typ dubbelt så stort som det andra. Troligen var det så svullet för att badaget satt för hårt för att han hade hållt på med det så att det satt hårt. Det är det jag hoppas på iaf så att det inte är något annat nu!

Fick smörja på lite muskelsalva för att cirkulationen skulle komma igång och han hade så ont och haltade och jag tyckte synd om han! Men det var inte varmt och han hade ingen feber så det var nog inget allvarligt iaf och det är ju skönt. Så det blev ju absolut ingen ridning idag och jag ska åka ner dit ikväll igen för att kolla till han :)

Men han är så söt iaf! :) Och han tycker nog lie synd om sig själv med för han var så sjukt gossugen idag och ville inte att jag skulle lämna han så himla söt! :)


15 oktober HALT!

Hejj :)

Ni ser på överskriften vad denna texten kommer handla om. Det är såhär att min kära häst är halt.. Det är pågrund av hans mugg för det har blivit en stor spricka som gör så fruktansvärt ont på han och jag tycker så fruktansvärt synd om han! Skulle ut i skogen och rida och i skritten märkte jag inget men när jag skulle börja trava kände jag att han verkligen haltade och det var inte lite. Så jag fick skitta ut en runda för att han skulle få röra på sig lite för han kunde iaf skritta så det är väl de jag får göra nu. Satt runt ett bandage med så jag hoppas på att muggen ska försvinna snart! Iaf innan jag åker till thailand vilket är om 6 dagar!!! :D KOmmer dock sakna ihjäl mig på mix!! :)

Hör av mig om mix har blivit bättre sedan någon annan ! :)

13 oktober Skritt!

Hejj :)

Både mix och jag var helt döda efter risinge-träningen (mest jag) så jag tog beslutet att vi skulle ta en lugn skritt runda ute i skogen och det blev det med. Var skönt att bara ta det lugnt utan massa bråk och han skötte sig kanon! Har inte så mycket mer att säga så vi hörs en annan dag :)!
Puss och godnattt för nu väntar engelskaboken och sedan sova!!

11 oktober Rising-träning

Hejj :)

Som ni ser på överskriften så har jag och mix varit i rising och tränat. Det gick kanon bra men han var allt lite busig och pigg. Vi hoppade lite stuts och lite bommar och så. Han var väldigt pigg men stusten klarade han toppen och på en volt gick han riktigt bra! Lyssnade verkligen på mig och gick så fint. Fick mycket beröm av sara och det är ju alltid kul.
Han är ju rädd för "publiken" och det är lite jobbigt för att han ska hålla på och stimma och busa där då. Han var inte heller så snäll mot de andra hästarna idag han ville gärna på och sparka på dom och det får han ju inte göra! Men han får nog lite vett i sig snart.

Lastningen gick med bra! Lite svårare när vi skulle åka hem för vi hade aldrig lastat i mörker innan så idag va det första gången och det tyckte han va lite läskigt.

Nu står han inne i sin box och äter och myser. Känns så skönt och jag ska krypa ner under täcket och bara sova tills klockan ringer imån vilket den gör vid halv 7 känner att jag behöver sova ut! Men men sånt är livet.

Nu ska mix få en välförtjänt vila iaf en dag! :D är så himla nöjd med dagens träning!


10 Oktober träning träning!

Heejj :)

Idag är det den 10/10/10 COOLT! :D haha

Tränade mix på gräsridbanan och det gick prima! :) Han skötte sig och va så himla fin och duktigt. Gick verkligen skit bra i dressyren och sedan skulle vi ta några skutt och det gick väl inte jättebra för jag var osäker eftersom det var lite halt och det verkade smitta av sig på mix och jag hade världens sämsta galopp så inger blev bra. Men han hoppade iaf och det är huvudsaken. Men ja jag har verkligen fått mig ett gott skratt idag för mix är så himla rolig! :)

Mamma klippte han idag med och oj så fin han blev!! :)

Tog massa bilder idag med så jag bjuder på några här:








9 oktober Sällskap i skogen

Hejj!:)

Idag red jag och julia ut i skogen. Hon red sin islandshäst och jag hade mix då och dom funkade kanon tillsammans. Inget bråk och sura miner ifrån dom, så det var kul att se! Mix va lugnare idag och det var skönt, han gick även otroligt fint i ställningen med och lyssnade på mig riktigt bra vilket var skönt för en gångs skull :D Hoppas gamla mix är tillbaka nu!!!! För han är bäst absolut bäst :D!!

 

8 oktober Damp polle!

Hejj

Idag var mix ett rent helvete helt enkelt men det är alltid kul med utmaning så!
Jag red ut ensam i skogen och precis i början av rundan blev han rädd och stimmade upp sig. Han ville inte skritta utan bara springa fram så snabbt som möjligt. Jag höll mig på så små skogs vägar som möjligt för att då blir han lugnare än på galopp sträckorna. Men efter ett tagbörjade jag trava lite lugnt och han var fortfarande smittig och pigg. Travade och galopperade skit mycket för att typ trötta ut han lite för det är så synd när han har så mycket engeri han får liskom panik! Tillslut lugnade han ner sig och va riktigt trött och svettig och oj så skönt det var att ha en lugn häst igen! Lite utmaning där och varje runda bli inte den andra lik idag var det en stimmig dag och det har han verkligen inte haft på länge så jag kanske behövde träna på det tyckte han väl ;)

Hästen är iaf söt och det är ju tur för han!haha annans hade han inte varit hos mig längre! :D hahha ne skojar bara lite utmaningar är bara skit kul efter man har löst dom iaf! :)

6 oktober Bus humör

Héjj :)

Mix har fått vila nu i 2 dagar för att jag inte haft haft tid att rida. Vi har så himla mycket i skolan nu och jag vill verkligen lyckas så jag gör verkligen allt. Men idag tog jag med tid att rida ut en runda och han uppsakttade verkligen det för han var så pigg och glad= busig. Han började hoppa i stutsa i skritten till och med. Då skulle ni sett han i galoppen han sprang skit snabbt, saknade ner och bockade och sprang snabbt igen! alltid lika kul när han är på sånnt humör.
Han skötte sig kanon bra helt runda och det går så bra nu. Vi red till och med runt typ hela ryttartorpet idag och det har jag aldrig gjort för att jag vill inte börja bråka där. Men nu går han framåt så snällt.

Han var även busig när han stod inne när jag skulle borsta han och så för då skulle han alltid hålla på med rycktlådan som det fanns godis i.. Hahah så söt video fick jag med! Här har ni iaf en suddug bild på när han har vält den:



3 oktober Helle och jag

Hejjj :)

Idag var jag ute och skrittade i skogen med helle i ca en timme. Mix skötte sig kanon och va så söt!
Har väl inte så mycket mer att säga förutom att jag älskar mix!! :)<3

1 oktober Träning på gräset

Hejj :)

Idag red jag och mix uppe på gräs ridbanan i ca 30 min. Han var fin och duktigt men BUSIG! han ska alltid hålla på att bocka och härga där upppe.. Men jag sitter alltid kvar och det är ju bra för då kanske han slutar bråka någon gång. Men han fick hyffsat bra i sin ställning men va inget vidare arbetssugen så jag körde inte så mycket och så länge.Utan jag bara red igenom honom och inte så mycket mer. Flyttade han lite i sidled och det börja han bli riktigt duktig på nu:)


RSS 2.0