super nöjd!

HEj

Nu har mix fått vila måndag och tisdag och då var han väldigt pigg och glad eftersom idag red jag. Skrittade fram en runda ute i skogen sen tillbaka till stallet och jag gick inte i corallen. Ganska litet där och jag gillar inte att vara där, men då kan jag verkligen jobba han och det är vad han behöver. Han tyckte galoppen va lite jobbigt och började bocka och härja. ågra små flickor stod och glodde på mig haha. Efter lite bråk så skötte han sig galant i galoppen och allt gick super.

Sedan satt jag av och tog av sadlen. Jag skulle alltså prova rida barbacka på han för andra gången. Kan ju berätta om första gången. Jag var helt själv ute i stallet och tänkte prova om det gick att sitta barbacka på han men det ville han absolut inte, han sprang iväg och sparkade till såfort jag satt mig på han. Men idag var det anorlunda. Han var cool lugn och så himla duktig. Han bara stof när när jag satt upp och sen gick han runt lite. Är verkligen jätteimopnerad!

Nu tycker jag att dom ska ha byggt klart nere i stallet så man kan rida överallt och så slipper men alla oljud.

Igår fick mixen nya skor med. Han är inte så duktigt på att stå stilla och kunna hålla balansen så hovslagaren belv väldigt sur på han. Lite väl sur enligt mig.

Nu ska jag snart åka ut till bergunda och hoppa lite på lilleman det ska bli kul!
puss 


duktig ponni!

Hej

Idag tänkte jag att mix skulle få vila eftersom jag körde så hårt med han igår, men så blev det inte. För idag var det verkligen jättefint väder och då bestämmde jag mig för att ut och skritta en runda på långa tyglar. Det gjorde jag med satte verkligen ingen press på han utan han fick bara gå och luffsa på. Det blev inget bråk vilket är jätteovanligt. När jag rider ut på han själv bruka han alltid stanna på ett ställe men det blev inget med det. Imorgon så ska mix få vila eftersom jag han har haft några jobbiga dagar nu så det förtjänar min älskling :)

Nu ska jag dra och kolla på tv vi hörs :)

Bilden är tagen i sommras :)





super duper bra!

HEJ :D

Nu är jag väldigt glad och lycklig att jag har mix. Skulle upp till hagen och hoppa idag och allt gick så jävla bra om jag får svära. Allt flöt vekrligen på och han hoppade som
en kung. Om han fortsätter såhär tror jag att jag kommer få en fin hopphäst som man kanske kan börja tävla sen!  Jag sitter här med ett stort leende på läpparna eftersom jag är super duper nöjd! Visst vi hoppade inte mer än 30 cm men det är ett hopp iaf! Han fick ju ta ett litet skutt över men för det mesta var det stora och lyckliga hopp han gjorde. Märkte verkligen att mix tyckte att det va sjukt kul! Det var alltså första gången jag hoppade idag när jag satt på. Han ju löshoppat han en gång. Men jag kommer nog aldrig glömma den känslan jag fick idag när vi hoppade över det första hindret första gången. Blir så sjukt lycklig när jag tänker på det. Så han fick väldigt många pussar och kramar sen eftersom han är min underbara älskling!
Nu ska jag hoppa in i duschen vi hörs! puss


en bild på tussan när vi hoppade:)
miss you <3


glömt att blogga, fy sara!

hej

Nu får jag skämmas! Jag har verkligen inte haft en tanke på att blogga vilket är dåligt eftersom jag har ridit nu med så därför ska jag skriva om det nu:

Tisdag
Jag red ut helt själv i skogen vilket jag tycker är modigt av mig att göra eftersom han har varit så bråkig. Men det gick verkligen skit bra! Det blev bara ett enda bråk och det löste vi snabbt. Han fick nästan trava och gallopera hela rundan och det gillade han och tog några bocksprång i gallopen. Men efter att jag hade galloperat en stund slutade han vifta med huvudet och bocka och då skötte han sig kanon och galoperade lugnt och stilla. Det gillar jag! Så tisdags ridningen är jag jättenöjd med!

Onsdag
Idag blev det träning i en hage vid pene badet. I början gick det kanon och hela vägen ner till hagen gick super! Men när jag skulle börja gallopera så blev allt kaos. Det kändes som vi var tillbaka på ruta ett igen eftersom han vägrade gå framåt och drabbades av panik. Men efter att jag hade fått mitt utbrott på honom och efter att han va typ en cm ifrån att trilla med mig så lugnade han ner sig och gick framåt. Det är nog första gången jag kände att jag verkligen satt han på sin plats att jag ska vara högst och inte han. Han gick verkligen och skämdes och jag fick dörflr klappa om han lite för att han inte skulle känna sig för dum. Sen så skötte han sig jättebra men va väldigt låg efter det så jag red hem eftersom han va dö svettig.

Torsdag
Idag drog jag och mamma till börjes efter jag slutade skolan vid 11.05. Jag övningskörde dit och det gick kanon bra. Vi köpte mat till mix och lite andra små saker som kan vara bra att ha ex två shabrak och båda va sjukt söta, en va i flis och på var kalle anka den måste jag änväda i vinder. Det andra shabraket va leopadfärgat tycker att mix kunde få bli lite trendig och bli en liten söt leopad. Efter åkte jag ner till mix och prövade och båda passade kanon! Lärde han även att glans spry inte är farligt att få på sig.

Nu har jag skrivt av mig lite vad som har hänt och nu ska jag bjuda på lite bilder som jag har fått ifrån en kompis :)







dålig på att blogga

Heeej!
Jag känner att jag har blivit dålig på att blogga nu. Jag har dock inte haft så mycket tid så det kanske är därför. Idag har jag varit med simon och kollat på när han spelade match och sen har jag gjort massa annat kul i helgen.

Jag var hos mix en snabb runda idag för att jag orkade verkligen inget idag så jag åkte ner och mockade och fixade för kvällen och gav mix en puss. Sen drog jag hem igen, ibland finns det sånna dagar som man verkligen inte orka vara i stallet länge. Men de är tur att det inte finns många sånna dagar för att för det mesta älskar jag verkligen och vara där nere.
Igår red jag ut på mix en runda. Tränade han på att kunna vara lugn även om det blåser som satan. Han skötte sig verkligen jättebra och han fick gå på traska runt i skogen på långa tyglar. Tycker att alla hästar både få ridas ut på långa tyglar och bara ta det lugnt. Jag tänkte rida mix på tisdag och onsdag så ni får uppdateringar där efter. På torsdag drar troligen jag och mamma till börjes :) Det gillar jag!
Vi hörs puss


vårspratt

Tjena mittbena!

Idag har det varit en underbart solig dag och det gillars! Jag åka till Simon skola och åt det va faktist ganska gått. Efter det cyklade jag hem och åkte direkt ner till stallet. Där fixade jag allt med mockning och mat till morgonen och kvällen sen gick jag och hämtade mix. Han va jätteduktig och stod stilla när jag borstade och sadlade så något har han lärt sig. Idag skulle jag köra träning i hagen och jag kan ju säga att det blev en riktigt hård träning. Han var helt blöt efter. Det blev mycket vårspratt och bockningar idag han va totalt galen i galoppen. Men efter att ha kämpat ett bra tag så kunde jag galoppera flera varv utan några bråk. Måste säga att jag glädjs att jag har en bra sitts för jag sitter nästan alltid kvar när han bockar. Om jag hade flygit av så hade det varit ett helvete..  Men ja dagen har varit underbar för allt har gått bra. Mixen var ju skit duktigt i både traven och skritten ifrån början och blev senare ganska okej i galoppen med.

Här är några bilder ifrån dagens ridning.


Toppen väder och en lång ridtur

Hej

Idag slutade jag vid 10 eftersom vi hade ett svenskaprov och vi fick sluta där efter så det va mycket skönt. Mamma och jag åkte och fixade lite saker ex ett pass till mig. Såg ut som ett fängelsekort om jag får säga det själv..
 Nu är det skit fint väder ute och då passade jag på att ta en långtur med mixen, det va mycket mysigt. Han va jätteduktig med eftersom det va inget bråk bara lite tjurig i galoppen men sånt går över. Vi gick mycket i skogen för det älskar han och jag va ute i över 1 timme. Det va rikitgt längesen jag red så länge jag har verkligen saknat de!
Jag är frisk med jag hade lite feber igår så det va inte kul men simon kom hem till mig och botade febern. Nu har jag bara lite ont i halsen men inget som hindra mig ifrån att vara ute.
Nu ska jag läsa i min engelska bok, vi hörs snart.
PUSS




sadel-helg

Hej!
Som jag skrev i så har det varit en sadel-helg. Mix har ju växt något enormt under vintern så nu är det dags att skaffa en ny sadel till den lilla tjockisen :)
I har haft tre begagnade sadlar som vi har hållt på och bytt och allt. Måste säga att mixen har varit skit duktig eftersom han har stått stilla och lydigt! så jag är skit glad över det. I fredags så red jag i corallen för att kolla hur sadlarna satt och idag fick vi mer hjälpa av en kompis till oss så idag red jag i hagen. Tillslut kom vi fram till vilken sadel som satt bäst på mix.
Sadlen var ganska sliten men väldigt skön. Så på måndag ska vi åka upp och betala för den och de ska sy liten på den. Men jag kommer sakna min älskade dressyr sadel! för sen har varit skönsat och bäst!!! men så är det att ha en unghäst.
Nu ska jag snart äta och fixa mig lite för ikväll sover jag hos älsklingen och imrgon får jag ledigt ifrån stallet helt jag får se hur jag klara det eftersom jag har träffat mix typ varje dag nu på senaste tiden. Det kan vara skönt att få lite ledigt ibland. Vi hörs nästa gång jag skriver puss!


löshoppning

Tjena fina du!

idag var det då dags att löshoppa mix och jag måste säga att det gick jättebra. Innan jag löshoppade han så red jag lite eftersom han var tvungen att få lite uppvärmning framridningen gick skit bra. Han gick jättefint på tyglen och jobbade verkligen och sånt är ju alltid kul. Sen skulle jag galoppera lite och då blev det totalt kaos, han började bocka och blev allmänt stimmig. Men löshoppningen gick somsagt skit bra och han hoppade fint så jag tror att han kommer bli en riktigt fin hopphäst.

Nu har jag varit i stallet och släppt in hästarna och mixen var stimmig och pigg me väldigt söt.

Vi ska även köpa en ny sadel eftersom mix sadel börja bli lite förliten och att köpa sadel är lite jobbigt eftersom jag inte kan så mycket om de. Men vi får hoppas på det bästa.
Nu ska jag kolla lite på tv och duscha och sedan sova eftersom jag har inte sovit mer än 6 timmar inatt så jag är trött!

älskar solen

Hej

Idag har det varit ett helt underbart väder, solen har visat sig mycket och det är jag glad över. Slutade kvart över 1 dag så därför har jag tillbringat mycket tid ute. Jag har varit hos mix och longerat och kört lite lynad. Har även börjat lära han vacker tass haha :)
Nu ska jag snart åka ut till bergunda för att träna lite ridning, jag går nämligen på vanliga ridlektioner ändå jag har en egen häst och det tycker jag är bra. Jag får rida lite andra hästar och jag får alltid lära mig något nytt!

Imogron har vi prov om antiken i skolan och det tycker jag inte är alls kul eftersom jag hatar att prata om gamla saker haha.

LÄngtar tills imrgon för att vi slutar vid 11 och för att jag ska löshoppa mix. Jag tycker att det ska bli riktigt spännande och ser va han tycker om det.
Har även fått ett glatt besked att jag ska få behålla min älskling i minst två år och det är jag glad över. Hoppas även att jag kan köpa han längre fram i tiden men det får vi se.

Nu ska jag gå och byta om till ridkläderna och ikväll kanske jag sover hos min älskling :)
Ha det bra så hörs vi puss.

foto dag

Hej fina du!

Idag fick mix vila och det tyckte jag säkert va jättteskönt så han gav mig en jordpuss så jag blev helt svart. MIn polle är för gullig han. Jag tog med mig kameran ut i stallet idag och fotade min otroligt rena häst... haha han rulla sig alltid! Så här får ni lite smakprov på de fina bilderna :)







Idag var det första dagen efter lovet och det gick väl rätt bra, va bara lite trött eftersom jag hade svårt att somna igår. Men det va kul att träffa alla i klassen eftersom jag har en skitbra klass!!

Nu ska jag snart dra och plugga och ta mig en dusch med och sen bara ta det lugnt hela kvällen :)


9 månader

Hej:D
Eftersom Simon klagade på att jag skrev för lite om han i min blogg så tänkte jag ändra på det nu!
För han förtjärnar allt då menar jag allt eftersom han är bäst, bäst i hela världen!!!
Vi har haft våra dåliga stunder men dom lägger vi bakom oss och går vidare och det är dig jag är så jäkla lycklig med. Jag är så himla trygg och kär. Allt går inte beskriva med ord men du betyder så sjukt mycket för mig.

Idag fira simon och jag 9 månader tillsammans, det är sjukt var tiden rinner iväg. Jag kom fortfarade ihåg den dagen vi blev tsm. Vi kollade på film eller rättare sagt jag kollade på film och du sov du pratade i sömnen (bling bling) haha det finns så otroligt fina minnen med dig och jag hoppas jag får uppleva många mer minnen med dig!

Jag älskar dig!<3

allt flyter på!

Tjena

Nu kom jag nyss hem ifrån stallet, jag har varit ute och ridit i skogen ensam jag kan ju säga att det var väldigt längesen jag red ut ensam i skogen eftersom han har bråkat en massa. Men idag gick det kanon!
Det är klart att han skulle testa mig lite och började stanna och backa men jag fick han iaf framåt och det var mycket skönt! Han stegrade en gång annars var det inget mer utan han bara stannade, men då drev jag han bara lite mer framåt så gick han tillslut.
Så jag är mycket nöjd med dagens ridpass och nu ska min häst få vila i 2 dagar för det förtjänar han ju efter jobbiga träningspass och på torsdag ska jag löshoppa han för första gången. Det ska bli mycket spännande!
Vi hörs för nu ska jag ska dra och kolla på när min pojke spela match :)


toppen helg!

Hej!

Detta lovet och denna helgen har varit riktigt bra. Igår var Simon här och vi lagade lite mat och kollade på tv och lite så riktigt mysigt.

Idag skulle jag rida upp till gräsridbanan och har bråkade verkligen inget påvägen upp, underbart!
När jag skulle rida på ridbanan gick det med skit bra. Han gick i form och va jättelydig tills jag skulle galoppera då blev det lite små bråk men det löste sig tillslut.
Jag älskar verkligen när mix beter sig såhär för då kan jag börja träna lite seriöst igen efter att han har stått på vila i ca 3 månader.

Imogron ska jag rida ut en runda. Jag ska ta det hållet som har varit värst och om han sköter sig imorgon med så kommer det kännas skit bra för då kanske jag kommer kunna börja rida ut själv snart. Jag ska skriva imorgon hur det gick så vi hörs då.

Jag bjuder på en söt bild. Mina två prinsar Simon och Mix :)

efter regn kommer sol!

Hej!
Allt gick helt underbart när jag red idag eftersom han skötte sig galant hela runda och jag kunde rida ut i skogen och det har jag inte gjort på länge!
Han stegrade och sparkade inget så jag är nöjd!
Efter regn kommer sol och efter sol blir det regn. Jag tror inte detta kommer hålla så länge eftersom han ska säkert testa mig tusen gånger till! Men när han är duktig så får man ju mer styrka till en annan gång när han bråkar så jag kommer nog överleva detta med!


min fina bebis på bilden.

Mix suprise

Hejsan!
jag tänkte skriva lite saker om min stjärna Mix.

Mix är en korsning mellan halvblod och welsh. Han föddes den 8 maj 2006 och det betyder att han snart är 4 år.
Jag är bara en fodervärd till han med hoppas att jag kan köpa han senare om allt funkar. Han kom till mig den 30 juni så jag har kämpat med han i drygt 10 månader.
Det har varit både ris och ros med honom. Ena stunden har han varit skit duktig och gjort det jag vill medans en annan dag har han varit helt hopplös men det är väl så när man har en unghäst.
Under dessa 10 månaderna jag har haft honom så har jag lärt mig att kämpa ändå det går åt skogen och det är otroligt bra att kunna göra det tycker jag.



 mix på bilden



Innan jag fick mix har jag haft tre andra hästar.
putte- han va min första häst ett halvlod va han jätte mysig och snäll häst men han kunde verkligen ha sina dumma stundermed. Jag hade putte i 4 år innan hans ägare ville ha tillbaka han.


Tussan-  va en trvare som gick ifrån att vara en smal och depprimerad häst till att bli en riktigt fin dressyrhäst med mycket muskler. Under de två åren jag hade henne kämpade jag väldigt mycket. Jag va tvungen att lämna tillbaka henne för hennes ålder eftersom hon inte orkade med de träningarna jag ville.


Mira- jag har ridit henne sen jag va jätteliten. Hon va en harflinger jättefin och söt! När jag lämnade tillbaka tussan så skulle jag börja träna mira så jag tog hem henne till stallet men då fick hon fång och va tvungen att avlidas.


Ny start

Hejsan!

Jag heter Sara och jag är snart 17 år. Jag bor i Växjö och där trivs jag.
Jag bor tillsammans med min mamma och pappa och sen har jag även en storebror som inte bor hemma just nu.
jag har även underbara vänner och en fantaktisk pojkvän! så jag trvis med mitt liv.
Min blogg kommer vara en blandning av mitt vanliga lite och mitt liv i stallet. Jag kommer skriva mycket om hästen mix som har har just nu. Jag vill ha ett minne hur det va att uppfostra han och därför kommer jag skriva om hur det har gått att tex rida han.

Detta var lite om mig och mitt liv och jag hoppas att jag kommer ha lust och viljan att blogga.
Nu ska jag försöka ändra lite saker så att bloggen blir fin, men jag tror inte jag komer fatta hur man gör!

Jag bjuder på en ego bild! titta och njut ;)










Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0