31 juli Skogen och massa prat

Hej

Idag var jag ute och red mix igen. Han har fått en riktigt rid vecka nu men det gillar han så. Idag hängde amanda med mig ut i skogen. Jag red och hon cyklade och det gick kanon. Det är alltid kul att ha sällskap när man rider ut och det blev en massa prat och långa snabba galopp sträckor med mixen. Åh vad han älskar att galoppera snabbt!
Han skötte sig kanon idag, han bråkade inget och var helt enkelt bara underbar. Imån ska jag nog rida lite på ridbanan om vädret tilllåter och sen ska mix få vila lite eftersom han redan har ridits 4 gånger denna veckan och om jag rider imån är det 5 gånger.

En bild på amanda och mig sen även en på mix:



30 juli regn regn regn..

Halloj

Hemskt vilket oväder det har blivit i Växjö nu på de senaste dagarna. Tur att jag hade ledigt i början av lovet eftersom då sken solen varje dag.
Idag så regnade det när jag åkte till stallet och då kunde jag ju inte rida eftersom han var blöt tänkte jag. Men när jag kom ner till stallet var mix inte alls blöt så jag bestämde mig för att rida ut en runda i skogen. Fick rida ut i gummistövlar och det var inte de lättaste men det funkade. Det dumma var att när jag kom tillbaka till stallet så såg jag att jag hade mina ridstövlar i stallet, typiskt!

Men Mix skötte sig bra han blev bara lite jobbig när vi mötte en annan häst eftersom han ville gå efter den och då ville han absolut inte lyssna på mig. Men efter ett tag fick han en smäll i rumpan och då gick han framåt. Vi löser alla bråk nu iaf och det är så himla skönt. Mix är allti lite extra stressad och rädd när det blåser och regna så det tränade vi på idag och det går ju iaf framåt!
Vi får se hur det blir med ridningen i helgen jag vet ju inte hur vädret ska bli ju och om regnet bara öser ner så går det ju faktist inte att rida..


29 juli Jag ska äta penicillin!

Hejsan du!

Kom nyss hem ifrån läkaren och han påstår att jag ska äta penicillin bara för att jag blev biten av mix. Dum läkare måste jag säga! varför kan han bara inte skicka mig så jag kan rönkas på en gång?!
Det är såhär att jag kan inte riktigt böja upp mitt finger riktigt och det gör ont i delar av handen och i hela mitt lillfinger. Så nu ska jag äta penicillin tills söndag så ska han ringa igen på söndag och se om det har blivit bättre. Jag tror inte det kommer vara bättre eftersom penicillin läker inte ett finger utan ser bara till så det inte blir någon inflamation och det kommer de inte bli eftersom såret redan är läkt! Jaja läkaren kanske ha rätt iaf vi får väl se.

Nu är klockan 09.36 och det är time to cykla till jobbet eftersom jag börjar klockan 10.00. Det ösregna ute så jag är inte alls sugen på att ut och cykla en gång till idag.. Men vad gör man inte för pengar :)!
Idag får nog mix vila eftersom det tydligen ska regna hela dagen och då kommer det helt enkelt inte gå att rida men vi får väl se :)
NU måste jag sticka
vi hörs!

och jag kommer syp av att äta penicillin -.-

27 och 28 juli Ut i skogen

27 juli
Idag red jag en lång runda på ca en timme. Han har inte blivit riden på 3 dagar eftersom det har varit skit väder och det har inte gått att rida helt enkelt. Så därför tog jag en extra lång runda med mycket trav och galopp i . Han skötte sig bra men var väldigt rädd för allt och så men bara jag slipper bråka med honom så är jag glad. Det var inte varit ett jättestort bråk på länge faktist, riktigt skönt!

28 juli
Idag red jag två stycken hästar. Jag börja med mix. Det gick kanon bra med mixen han var rädd för allt idag med men det funkade iaf. Min häst är så bäst! <3

Sen var det en tjej i stallet som frågade om jag ville ut och rida en runda till eftersom hon hade hand om 2 hästar. Så jag red ut på oliver tsm med henne då. Det var verkligen skit kul och hästarna tävlade en massa i skogen så dom tyckte med de var kul:) Alltid kul att rida någon annan häst med.

24 juli HÄST BITEN!

Hej

idag har det regnat hela dagen så jag har inte ridit. Mix behövde ändå vila med så. Eftersom de verkligen inte har någon mat ute i hagen så fick han stå i sin box och äta hö och det gillade han. På månadag åker vi och köper eget hö eftersom det som är i stallet börja bli gamalt nu. Mix måste stödfodras om det inte finns så mycket gräs så.

Mix tänder växer ju nu med och då biter han ju allt och idag tänkte jag kolla om han hade fått några nya tänder så jag stoppade in fingrana i munnen och helt plötsligt stängde han den och mitt lillfinger var där mellan. Fyfan vad ont det gjorde efter en stund och jag kunde verkligen inte hålla tillbaka tårarna. Mitt finger har nu ett jack i sig och det är svullet och aj vad ont det gör! Men jag får erkänna att det var dumt av mig. Mix gjode ju inte det med vilja ska jag även tillägga:)
Jag får väl se om jag kan rida med mig finger nu men det hoppas jag! imgorno byter de hage med så det ska bli skönt!!!!

Ikväll är det 18-årsfest som gäller och åh vad kul att gå dit med ett skadat lillfinger..;) det blir nog toppen:D



I love you Mix Surprise<3


23 juli SARA-TRÄNING

Hej

Som ni ser på överskriften så var Sara och tränade mix och mig. Vi red på gräsridbanan i ca 1 timme och mix skötte sig kanon!

Han är väldigt ojämn med sin ställning för i ena varvet böjer han för mycket medans i andra varvet har han jättesvårt för att ens böja lite. Så det jobbade vi mycket på idag och tillslut gick han verkligen kanon. När jag skulle galoppera i höger varv så hade han svårt för att fatta rätt och han bara bockade runt och det gör han för att han har verkligen jättesvårt för att vara stabil och ställd i höger varv. Men efter ett antal fel fattningar och bockningar så lyckades vi fatta rätt galopp några gånger.

Jag är verkligen jättenöjd med mix och han är verkligen världens bästa häst även om han kan vara dum ibland..;)

Idag avmaskades mix och på söndag ska de byta hage vilket jag GILLAR! de har verkligen ingen mat nu och jag blir så trött på det eftersom mix går ner i vikt skit snabbt och idag sa min ridlärare att han inte fick så ner mer och då fick jag ännu mer panik. Han fick stå inne och äta lite hö efter träningen eftersom han behövde lite enegri och sen fick han riktigt mycket mat med. Så han var så nöjd så.

ska även passa på att säga grattis till min underbara brorsa som fyller 21 år idag! :)

Bilder ifrån träningen idag:







onsdag 21 juli och torsdag 22 juli DAMP OCH MUGG

21 juli

Idag red jag ut i skogen ensam i ca 50-60 min. Kom blandannat på att han hostar om man har en sak på tränset haha min häst är konstig! Jag såg även att han hade mått mugg idag vilket inte är kul eftersom det är mycket saker man måste tänka och det tar lång tid att ta hand om. Men själva ridningen gick kanon bra! Han bråkade inget på hela rundan och var cool lugn, härligt!
Men när vi kom tillbaka var han inte lika lugn. Jag släppte in han i hagen ensam eftersom alla andra hästar var och red och så sen körde det även en traktor in och ut i hagen hela tiden och på halva sidan av hagen gick mix. När jag släppte in han var han helt galen. Han bara sprang runt och gnäggade och rusade fram  jag har nog aldrig sett han springa så snabbt men han blev lugn igen när det kom in en kompis till han.


22 juli

Hade tänkt att rida idag men så blev det inte..
Muggen hade spridit sig något otroligt och han verkade vara lite små känslig där så jag tänkte att det är bäst att han fick vila så det inte blir stora bråk pga att han får ont när jag rider. Fast jag rider ju aldrig när mix har ont någonstans eftersom det är djurplågeri!
Jag fick tvätta av muggen med mild tvål och smöra in det med någon salva och jag hoppas att det ska vara bättre imån.
Jag tror även att mix tänder växer eftersom han ville bita på allt idag, förutom mig ;) haha

måndag 19 juli jobb och skogen

Hej

Idag var jag ut och red mix i skogen red med hanna. Vi red iväg samtidigt så då kunde vi lika väl passa på att rida ut tillsammans, mix behöver träna på det med. Men det gick kanon bra och sen skrittade vi mest med. Sen fick mix stå inne i över en timme eftersom jag borstade han och gjorde han fin. HAhah det tyckte han om. Han gick även ut ur sin box idag när den var öppen så det betyder att jag inte kan lita 100% på han när det gäller att inte gå ut ur boxen. Men som tur var det att han stannade i stallgången så jag kunde gå in med han igen och oj vad han skämdes när han kom in igen. :)

Idag var även min första dag på jobbet och det gick väl bra. Inte så mycket att göra just nu men det blir nog ändrig på det!

lördag den 17 juli

Hallo du

Idag red jag mix på gräsridbanan det gick bra men han var väldigt jobbig. Stimmig i galoppen och allt. Men en bra sak var att han gick över en blå pressening och sedan gick han på "bron" som finns i stallet, duktigt häst!
Han har verkligen blivit en skit härlig och lugn häst när jag är på marken han står verkligen helt blixt stilla och det är så himla skönt. Nu ska vi bara få bort bråket när jag sitter på han men det försvinner nog snart eftersom det inte är alls mycket just nu. Om man gämför med hur mycket bråk det var förr så är detta bråket han håller på med ingettiing! :)

13, 14 & 15 juli försökt till att bada och ridning

Hejsan nu var det längesen jag skrev så jag skriver lite om alla dagar på en gång.

Tisdag den 13 juli
Idag fösökte jag få mix ner i vattnet för att jag skulle försöka bada han lite. Det gick sådär men jag ska nog vara nöjd med att jag fick han enda till vatten. Han gick verkligen nästan i men vågade inte riktigt så det är bara att försöka en gång till för nästa gång kanske det går. Red även lite barbacka hem och mamma ledde han. Han var så duktig.

Onsdag den 14 juli
Idag red jag ut i ca 45 min ensam i skogen. Det blev lite bråk där de bygger om man det löste vi så. Gick även förbi en brandbil idag och varför är han inte rädd för den eftersom det var första gången han såg en branbil och varför är han då rädd att gå förbi ställen där han typ har gått 100 gånger, lustig häst! Men ja det gick bra och han var skit svettig när jag kom tillbaka till stallet.

Torsdag den 15 juli
Idag red jag ut med ängla. Hon red på Tore och jag red såklart på Mixen. Det gick väl bra men båda var lite små mesiga så dom stannade och så ibland. Mix bockade även några riktigt höga bockningar idag hah han var glad iallafall. Vi red i 50 min eller något tror jag. Efter det så stod mix inne en timme och jag donade med han. Jag tvättade både svansen och manen med schampo och tillslut gillade han faktist det. Hoppas bara han inte rullade sig efter att jag hade åkt hem.. hahah



bilden är inte ifrån idag

12 juli Första ridningen på 10 dagar!

Hejsan

idag var det första dagen jag red på typ 10 dagar eller något eftersom jag har varit iväg och så. Det var riktigt kul att rida igen och det tyckte mix med. Ibland är det riktigt bra att bara vara ifrån varandra för då saknar man verkligen varandra sen och längtar väldigt mycket tillbaka till ridningen. Det gick även kalas bra idag. Han skötte sig galant men han var vädigt pigg och hade mycket spring i benen. Som en gång så sparkade han sen sprang in i skogen buse häst! Måste även tilllägga att mixen har fått så himla mycket respekt för mig och det älskar jag eftersom då bråkar han inte länge utan såfort jag blir sur så går han framåt. Idag var det absolut inget bråk, härligt! Kommer kanske inte bli så mycket ridning nu eftersom det är så himla varmt. Det är över 30 grader och då går det liksom inte att rida för när mix och jag kom hem idag var vi båda skit svettiga. Men vi får se vädret kasnke ändra sig? Jag hoppas inte det men jag skulle uppskatta om det kunde vara lite svalare. Det kunde vara klarblå himmel men typ bara 25 grader och inte 35! ;) jag ska inte klaga för det är sommaren jag har längtat till :)

10 juli Hemma!

Hejj!

Nu var det ett tag sen jag skrev men det är för att jag har varit i skummeslöv en vecka (den 3 juli till 10 juli)
Så Agnes och amanda har tagit hand om mix och de har nog ridit några gånger. Så idag när jag kom ner till stallet så hade jag ju inte träffat mix på en vecka och jag måste säga att det var jobbigt att vara utan han. Som tur var var att jag hade med mig simon på resan så jag fick kärlek iaf :D
Så när jag kom ner till stallet idag kom mix fram till mig och verkade jätteglad att se mig och det är ju alltid kul för det betyder att han har saknat mig. Han hade även fått en ögoninflamation och han tyckte det var jobbigt men sånt går ju över så han överlever nog :):)


RSS 2.0