30 september Skritt och insläpp

Hejj :)

Idag vad jag ut och skrittade en runda på ca 35 min. Det var inget bråk och oj så skönt det va. När jag kom ner till de små hyddorna såg jag att det stod massa kontanier där och jag tänkte: nej helvete nu kommer han stanna och inte våga gå förbi dom. Men vad gör snälla söta mix jo han bara traska förbi som och kollade på dom lite bara, VÄLDIGT duktigt häst!! och jag ska inte tänka så såfort det kommer något läskigt.
Han tyckte nog det var skönt at komma ut i skogen och bara skritta ut på långa tyglar det var så längesen vi gjorde det så det va behövligt jag som hade lovat att jag skulle göra det ofta för att det är viktigt för mix. Jaja får väl bli bättre på det!

Ikväll ska vi börja släppa in hästarna vilket jag tycker är super duper skönt! :) Dels för att det är så fruktansvärt kallt på nätterna och jag vill inte att mix ska få 1 meter lång päls men också för att han kommer få mycket mat nu förhoppningsvis och nu på senaste tiden har han verkligen varit dö hungrig men det är också skönt för att mix trivs så himla bra inne i sin box och han verka vilja stå där nu på nätterna! :) Sedan tycker jag det är så himla mysigt denna tiden för att tro det eller ej så bruka jag tycka det är mysigt att fixa allt med mockning, mat och hö. Jag är verkligen en sån person som vill att mix ska ha det fint när han kommer in så jag fixar nästan allt perfekt! :) Nu börja den mysigt stalltiden:D

29 september Skogen med ängla

Hejj bloggen! :)

Idag var jag ute en runda i skogen med ängla och pärlan och ja mix och pärlan gillar ju verkligen inte varandra. LIte tråkigt men ja så får det vara då. Mix är även lite smårädd för pärlan så gullig är han! :)

Allt funkade bra och inget bråk alls :)
Han skulle även avmaskas idag och han var så duktigt och åt upp allt, vägde han med måttbandet med och han vägde 396 kg haha tänk att få han över sig.. hahah tjockis!! :D nej det är inte så mycket för en häst faktist!! :)

27 september Sara träning

Heeejj :)

Idag va sara här och tränade mig. Det gick kanon bra även om mix gärna vill busa till det med några bocksprång ibland. Hade matingalen idag för första gången och han reagerade inget på det. Först körde vi lite dressyr och flyttade lite och så sedan efter han hade varit duktigt så körde vi några hopp. Det gick bra och idag var jag tyst och bara följde med eftersom sara tjata på mig om det.. Haha men idag var hon nöjd för idag lät jag mix sköta det. Han är ju så duktigt! :)

Han fick stå inne och äta lite höselage eftersom vi ska vänja dom vid det nu och när jag skulle ta ut han ville han inte alls gå ut för han var så trött och han tyckte det var skönt att vara inne. Ska blir skönt nu för på torsdag ska vi börja ta in hästarna! :) Mix trivs ju så bra inne :)

Har inga bilder ifrån idag eftersom det blåste och höll på massa så vi tog inte med oss kameran. Lite synd för det är alltid kul att ha lite bilder ifrån träningen :)

26 september Ut i blåsten

Tjena hejsan :)
 
Idag har jag varit ute i skogen och ridit mix. Det blåste endel och vädret var väl inte sådär tipp topp men jag tog iaf en runda på 45 min. Det var skönt att få komma ut och det var skönt att mix var duktigt ännu en gång. Känns som det aldrig mer kommer att bli ett sånnt stort bråk igen och det känns mycket mycket mycket bra!! :)
Om han vill bråka så stannar han bara och jag blir arg och sedan går han framåt, skönt!

Han har även börjat lita skit mycket på mig. Jag behöver liksom bara stötta han lite nu och driva på han för att han ska gå förbi läskiga saker. Idag utmande jag mig själv och gick förbi alla stora vita höbalar för dom har inte stått där innan. Okej han var riktigt rädd och ville helst inte men gick förbi när jag stöttade han.

Blir väl kanske lite ridning imån med vi får se om vädret tilllåter :)

Nu får ni ta en bra söndag för det tänker jag ha! :)
puss


24 september Ut med sällskap i skogen

Hej :)

Idag när jag skulle rida ut så skulle martin och ängla med göra det så jag hängde på dem. Mix är ju lite busig och vill leka när man är ute och rider så det är en bra träning. Men idag skötte han sig kanon och var nog lite rädd för pärlan som ville sparka han hela tiden haha så söt är han!:)
Men ja han skötta sig och gick fint!

Vi onsdags var vi på börjes där köpte jag lite saker:
- Regntäckte
- transportskydd
- matingal
- och massa smått och gått som kan vara bra att ha

Regntäcket fanns bara i storlek 125 men mamma och jag chansade och det passade! Skydden och matingalen har jag inte prövat än. Men jag hoppas det funkar med matingalen så jag slipper få hans huvud i mitt huvud när jag rider (hoppar)

22 september Duktigt på ridbana!

Hej :)

Idag hade vi studiedag och då passade jag på att gå upp tidigt och rida på ridbanan (grus)
Han var verkligen jätte fin i både skritten och traven och även i galoppen i slutet!
Var super nöjd efter träningen för han är så stabil i sin ställning och han kunde till och med flytta lite åt sidan idag när vi vände upp från a och c :) Super duktigt polle!

Han var dock inte lika duktig när jag hade kommit tillbaka till stallet och skulle upp på loftet och hämta mat åt han för då stod han fastbuden ute fast på något kontigt sätt hade han kommit loss och gick helt lös i stallet. hah och när jag såg han när jag skulle gå ner för trappan så sprang han iväg men så lydig han är så skrek jag stanna och kom och han kom  gående så snällt! fast jag hade mat med så det var kanske därför..
Men det var så himla kul verkligen! :)

Jag fullkommligt älskar min mix!!! <3

21 september Skön långritt

Hejj :)

Idag var jag ute och red mix i över en timme. Han var duktig och tjurade bara ihop en gång men det gick snabbt att lösa. Han var ganska seg och ville inte alls bjuda framåt idag så jag tog det lungt eftersom han faktist sa ifrån att han va trött. Mamma var även med och gick en runda så det gick kanon bra idag.

Sträckte även till ryggen för att mix blev rädd för något och sprang iväg lite. Usch det gör riktigt ont!

Nu är klockan snart 12 på natten och det är dags att sova. DÅ tänker ni att fy vad sent hon är uppe men jag har faktitst studiedag imån!!!! fyfan vad skönt!
Kommer troligen rida på ridbanen och åka till börjes imån!!;)

Nu ska jag sova!! godnatt

19 spetember Vila

Hejj
Blir man inte alltid lika glad när man möts av en gnäggande häst?! Haha söte mix gjorde det idag :)
 Idag fick mix vila vet inte varför riktigt eftersom jag kände för att rida men det blev bara så. Har gjort massa läxor istället. Det var stallmöte idag så han fick stå inne och äta medans jag var där. Har är så go min häst nu så uppfostrad och gör alllt jag vill förutom att han vägra äta sin mat. Får trycka i han det..
Blir nog lite ridning i denna veckan iaf snart åker jag ju så då får han ju vila länge:)

Mormor jag älskar dig och jag hoppas du blir bättre snart! :(<3

18 september Ösregn!

Hejsan :)

Idag var jag ute och red mix i ca 40 min och det ösregnade typ hela rundan förutom när jag precis red iväg. Haha mix hatar verklige  regn och då var det bra att träna på det. Han var så duktig och gick framåt hela tiden!:)

Har inte så mycket mer att säga än att det gick kanon idag även fast regnet förstörde lite..

 bilden är ifrån träningen i risinge :D

15 september Träning i Risinge

Hejj :)

Idag har mix och jag varit och tränat i Risinge. Det var sara som hade träningen. Det var och jag 4 andra tjejer som tränade lite hoppning. Eller rättare sagt de andra 4 tjejerna var ett divition 2 lag och dom är alltså bra inom hoppning. Men mix var minst lika duktigt som dem, haha nej okej kanske inte men han var så sjukt jävla duktigt om jag får svära. Han var lite smårädd när han kom in i ridhuset och även lite under helt tiden jag red. Men det var ju första gången jag var med han i ett ridhus och det var första gången jag red med så många andra.

Han skötte sig kanon och bråkade och busade typ inget han hoppade även väldigt fint och hoppade över allt jag sa till han även om han fick hoppa stillastående. Älskar att jag har en sån modig häst!

Jag är så himla glad och väldigt stolt över mix han gav verkligen allt och det känndes som att han ville göra mig glad. Mix och jag är ett nu och jag älskar min mix surprise!<3

Bilder ifrån träningen:








ÄLSKLING DU ÄR BÄÄÄÄST!

13 september Fin fina häst och egna tankar.

Hejsan fina du :)

Idag var jag och mix ute i skogen i ca 45 min och det var riktigt härliga 45 min. Solen sken och mix skötte sig. Vi red lite vid kronoberg och såklart skulle det bli lite bråk men dem löser vi snabbt nu:) Så himla skönt för nu är det verkligen jag som bestämmer över honom.

Det skrämmer verkligen mig ibland när jag ser hur endel tjejer i stallet vill göra olika saker med sina hästar men de lyckas inte och så ger de upp. Vill bara gå till de och förklara att om du inte får makt över din häst så kommer du får ett helvete. Jag har varit med om samma så jag förstår att det inte är lätt men om man inte klara det ska man faktist inte ha ett sånt stort ansvar som att ha en egen häst. Allt inom ridning handlar ju absolut inte bara om ridning! Det är bara en liten del av att ha en häst. Den största delen som måste fungera för att du och hästen ska bli ett inom ridningen tex det är att hästen måste lita på dig och du måste lita på hästen. Annars funkar inget! En annan sak som är döds viktigt är att hästen MÅSTE ha respekt för dig och inte bara "ojdå där stod du". Mix hade verkligen absolut verkligen ingen respekt för mig innan, han bara gick och tyckte att jag skulle flytta på mig och ha han bestämde helt enkelt över mig. Men när min ridlärare sa att han måste få respekt om något ska funka så ändrade jag på det. Jag är himla tacksam att folk hjälper mig och säger om de tycker något är fel. För då tar jag åt mig och ändra på det som är fel. Jag tänkte liksom inte så mycket på att mix inte hade någon respekt för mig innan sara sa det till mig. Idag har jag en häst som alltid har koll var jag gör och om han skulle gå för nära eller göra något dumt så säger jag till och då lyder han. Så alla ni som har häst snälla fatta att allt är inte att hästen går fint i dressyren eller hoppa bra för ni måste vara ett ni måste sitta ihop hästen och du, ni ska vara bästa vänner. Kör mer träning ifrån marken och mindre på ryggen om hästen du har är en olydig polle! :)

Jag kan själv erkänna att jag tror att lydnads träningen har hjälpt mig något otroligt. Det är den träningen som har gjort mix till den han är idag. Om jag inte kört lydnad så tror jag att jag hade haft ett helvete fortfarande. För han lyssnar mycket lättare när jag är på marken och det har hjälpt mig att få hans respekt för mig när jag även sitter på ryggen.
Duktigt och fin polle har jag!

Och kom ihåg att inset inne älskar du din häst mer än något annat ändå allt går dåligt.

12 september Jaga cykel

Hejj

Idag har jag varit ute i skogen och ridit och mamma följde med mig med sin cykel. Måste säga att mix verkligen älskar att tävla med cyklen. Han var duktigt och skötte sig hela rundan och gick stadigt och fint på tygeln. Han har blivit så himla duktigt! :)

Hela söndagen har bestått av nackont. Fyfan vad jobbigt det har varit men jag hoppas det är borta imån! :)
Jag har ont i nacken för att vi målade boxarna i stallet igår och när vi målade taket var man ju tvungen  att börja huvudet, ja du fattar. Men stallet blir kanon fint och jag hoppas hästarna ska trivas nu! :)


10 september

Heej :)

Idag var jag ute och skrittade en liten runda på 25 min han skötte sig kanon och försökte bara bråka en gång.
Imorgon ska vi måla i stallet så jag hinner nog inte rida då :/ men han kan få vila med!;D

Jag älskar min häst :)

9 september Sara-träning

Nämen hejsan!

Idag har sara varit och tränat mix och mig och det gick så himla bra. Fick så mycket beröm för att han var så fin och det hade verkligen hjälpt att ta ut hasse. Han gick så himla fint och bråkade inget. Galoppen var lite svårt för honom men det är något vi jobba på och för en häst som är 4 år kan det vara svårt att fatta oilka saker.

Jag körde först lite dressyr och allt gick KANON bra!
Sen körde jag lite hoppning. Jag hoppade en serie på 4 hinder med 3 meter mellan de första 3 hinderna och till det sista hindret hade jag 7 meter.  Han var jätteduktigt han var först lite rädd men sedan hoppade han så fint. Han rev en gång och blev lite rädd efter det men det var bra att han gjorde det för sedan hoppade han så lugnt och högt!:)

Är super nöjd med träningen och mina läppar ler!!

8 september Tråkiga tiden tillbaka?

Hejj :)

Mix har fått vila måndag och tisdag för att jag helt enkelt har haft andra saker för mig. Igår var jag ute på nothemet och medverkade i en bussolycka. Vi skulle gå in och lägga oss i bussen och leka skadade. Det var en lärorik ocg rolig dag.

Idag red jag ut en runda på mix och det gick väl okej iallafall. Han började bråka lite igen och det gillar jag inte! Han har ju varit helt felfri flera gånger jag har ridit nu men ja det kanske löser sig. Jag hatar när det går uppför eftersom jag får inte alls lika mycket kraft att kämpa eftersom detta har hållt på så länge. Men jag klarade de två bråken enkelt och vann väldigt snabbt över honom. fattar inte varför han ens ska försöka?

Imån kommer sara nog ut och träna mig. Det ska bli kul för det var så längesen.

Nu ska jag bara kämpa på med mix eftersom den tråkiga tiden verka vara tillbaka..

5 september 14 månader och ut i skogen

Hejj :)

Idag fira simon och jag 14 månader, jag älskar dig!

Nu återgår vi till mixen. Red ut en runda i skogen idag och det gick bra som vanligt. Dock ångra jag att jag försökte gå ner i vattnet man han för då blev han stimmig och vägrade att gå ner men han var duktigt sen efter så det kanske inte gjorde så mycket. Är så glad nu för att han är så duktigt:)
Nu ska mixen få vila lite för jag har ridit hårt i helgen.

4 september Träning och lite busanfall

Hej

Idag red jag mix upp på gräsridbanan och det känndes som det var flera år sen jag gjorde det! haha men det var bara några veckor sen. Han skötte sig kanon hela vägen upp och även uppvärmningen. Sen började buset! han stutsade rakt upp i luften och ville bara galoppera. Men efter en stund fick jag han normal i traven och kunde övergå till galoppen som bestod av att rusa runt i hela hagen och bara göra slut på lite energi, han har så otroligt mycket nu! Han sprang som satan men blev även lugnare så jag kunde börja jobba i traven och det gick kanon bra! Lite stimmig med huvudet men det får jag räkna med om jag inte ridit seriöst på mer än 2 veckor nu. Saktade av för att han skulle få vila lite och sen skulle jag bara trava av han lite. Men då började dampanfallen igen haha han hoppar och stutsar men det slutade snabbare denna gången och så kunde jag trava av han och han var så FIN i slutet!

Älskar dig mitt fina hjärta!


3 september SUPER GLAD!

Hejj :)

ÄNTLIGEN får jag börja rida mix ganska normalt igen och jag är så glad!
Idag red jag ut en runda i skogen på ca 35 min och en stor del av rundan galopperade jag för vi har inte varit ute i skogen på evigheter och bara galopperat. Mix uppskattade det verkligen och jag med för den delen!
Sitter här vid datorn och bara ler nu :D är helt hyper glad att mix verkligen sköter sig bra nu och det känns verkligen som jag har lyckats för en gång skull och mix känns så himla mycket bättre.

Hela runda gick kanon bra och han fick förbi en flyttbil och allt okej många tycker kanske det lät töntigt men han har verkligen varit bråkig och för en månad sen skulle han inte gått förbi den bilen eller till och med för en vecka sen var han så bråkig. Han gick förbi saker han har varit rädd för innan, åh vad glad jag är och mix är lika glad han vi är verkligen 1 nu igen!

Imån ska jag nog upp på banan och rida lite, kul det var faktist riktigt längesen! :) Nu ska jag fortsätta njuta av denna underbara dagen och mix gjorde verkigen min dag idag, älskar dig mitt hjärta!<3


2 augusti Springa av sig

Hallå

Idag jag har kört lite lydnad med mix och han fick även springa av sig lite. Han travade och galopprade runt som satan och ville busa och leka men eftersom jag ville vara seriös så fick han med bli det och han lydde mig så fint. Lydnaden gick väl med bra känns inte som vi går framåt längre utan vi har stannat nu men det kanske starta snart igen bara vi inte går bakåt är jag glad.

Nu får jag nästan börja rida mix normalt igen, så himla skönt!


1 september Last-träning 3

Hejsan :)

Nu är det 1 september och det betyder höst. Lite tråktigt men det ska bli skönt och jag hoppas vintern blir så man iaf kan rida lite.

Men idag har vi alltså last-tränat igen och det gick så JÄVLA bra. Han går verligen bara rakt på och bråkar inget alls. Det är faktist en sak vi har gått igenom då vi inte har bråkat alls mycket och det är jag glad för. Idag stängde vi allt igen och jag satt fast han och gick ut ifrån transoprten så han inte vänjer sig vid att jag står där inne för det han jag ju inte göra. Vi provade även att lasta utanför corallen och han gick på lika fint igen!

Nästa gång ska vi köra en liten runda till och med hihi jag är så himla glad och detta gjorde verkligen min dag för han var så himla duktigt!!

31 augusti Skritt mitt i skogen

Hej!

Idag fick jag bara skritt igen eftersom hassa har varit hos mix men efter idag får jag rida normalt igen, skönt!
Jag skrittade ut i skogen ca 30 min och han bråkade inget har fått en så duktigt polle! :) Vi skrittade bara rakt ut i skogen och mix älskar det! Han traskar på som det inte låg stenar och pinnar ivägen sen så märker jag att det finns pinnar högre upp när jag rider in i dom, haha

Skrittade även så jag kom till böjan av kronoberg så jag tränade att gå över vägen och att det kör bilar överallt men han brydde sig inget! Jag är så lycklig att jag har mix just nu<3

Ska rida ut i skogen och galoppera snart åh vad jag längtar!! :D

RSS 2.0