30 juni, ett år med min älskling<3

Hej

Idag fira jag och mix  1 år och jag är så himla lycklig. Sitter och tänker tillbaka på året som har gått.
Här är vårat år:

 När jag fick han så var han nog världens finaste och snällaste häst. Han var bara 3 år men var som en häst som var typ 25 år. Det var väl så några månader. Sen i slutet av november gick han på vila till i slutet av februari så han vilade i ca 3 månader. Efter det började helvetet! ett skit helvete jag grät hur många gånger som helst, jag ville bara ge upp för att jag orkade verkligen inte mer och jag var så fruktansvärt rädd för han. Detta helvetet höll på i flera månader och det är nog det värsta jag har varit med om. Men så en dag bestämde jag mig. Jag bråkade, bråkade, bråkade och bråkade med honom och det var stegringar, bockningar, en avtrillning, svett och tårar men jag klarade det! Idag har jag en häst som testar mig på ett okej sätt och jag vinner alltid över honom. Jag är aldrig rädd och det känns så himla bra! Idag har jag en häst som är världens lydigaste när jag är på marken men som kan jävlas såfort jag sitter upp men det jobbar vi på.

Mix och jag har haft mycket motgångar men även vädigt mycket framgångar och det är framgångarna som har gjort att jag har orkat kämpa och idag har jag klarat en av mina största utmaning.

Vi ska kämpa i minst ett år till och jag hoppas det blir längre
Jag älskar dig gubben<3


har även ridit ut en runda i skogen och han bråkade lite i början annars inte alls mycket och jag stannade kvar i stallet för att smörja mina saker och umgås med mix:)


28 och 29 juni


hejj!

28 juni

Idag red jag på gräs ridbanan och det gick så sjukt bra måste jag säga. Körde lite dressyr och han gick riktigt fint i både skritten och traven medans galoppen inte är skit bra ännu men jag bry mig inte så mkt om det för att det kommer bli bra snart. (hoppas jag) Men han gick somsagt i en kanon ställning och böjde huvudet väldigt fint och han lyssnade bra på mig:) 

29 juni

Idag fick mix nya skor vilket han absolut inte gillar! Han har verkligen inget tålamod och ska inte stå stilla. Men en dag lär han väl sig det med. Vi hade inte janne denna gången när vi skodde utan en tjej men mix skötte sig inte bättre för det.. Skäms på dig häst! jaja träning ger färdighet så snart kommer han väl stå där stilla och jättesnäll när han skors :)


24 och 27 juni

Hej fina du:)

24 juni
idag red agnes och amanda ut på mix för att de ska ta hand om mix när jag åker till skummeslöv jag tror att det gick fint fint :) de red ut en runda i skogen.

27 juni
Mix fick vila i 2 dagar nu så det gillade han nog, idag hade han nya fina bråk krafter det blev många bråk men alla löste sig. Han blev skit svettig eftersom det var sjukt varmt ute. Kunde samla han i galoppen idag och det är väldigt konstigt! han har alltid sprungit och hållt på men idag gick han jättefint och samlade ihop sig riktigt mycket åh vad glad jag blev :)
Han fick även damp när han kom in i hagen och påvägen ner till hagen sparkade han backut haha min häst är konstig så gör man inte mixen ;) haha men söt är du :D

Har chillat på evedal hela dagen det har varit myyyyyys :)!

22 juni ut i skogen

Hejsan:)
idag red jag ut en runda i skogen på mix och vi skrittade bara. Han bråkade när han skulle ifrån stallet men sen gick det jättebra resten av rundan :)
puss på min häst<3

21 juni träning på gräset

Hej du
Idag har jag tränat mix. Vi var på gräsridbanan och det gick faktist riktigt bra om jag får säga det själv!
Han var väligt seg och hade inte alls mycket erergi men det kan vara skönt ibland med (a) haha men det är även dumt för att han var riktigt nära på att trilla 2 gånger men som tur var gjorde han inte det. Jag hade en liten markarbetsbana:

            ............   ...
            .                .
            .                .
            .  _      x     .
            .  _             . 
            .  _             .
            .           x    .
            .                .  
            ..................                           haha så såg typ banan ut :) jag är kreativ verkligen!

men han gick kanon bra och fint. Sträcken är bommarna medans x är små kavaletti hinder som jag både travade och galopperade över. 
Kanon häst! <3                    


19 juni Skogen med noll energi

Hejsan

Ídag red jag ut i skogen ensam och det var så skönt. Mix skötte sig kanon och han gjorde allt jag ville. Vi galopperade mycket och han fick busa av sig verkligen. Dock så busade han inte så mkt för att han hade typ ingen energi. Men de har inte så mycket gräs i hagen nu så då blir det så. Men ibland är det verkligen skönt att bara rida ut helt själv bara med lilla mixen. Det är så himla mysigt :)

Idag gifter sig kronprinsessan haha det är lite töntigt att det är så himla stort! :)

bilder ifrån hoppningen


18 juni Lång runda med Helle

Hej

idag har helle och jag ridit ut en låååång runda. Vi red över 1 timme och hästarna skötte sig kanon :) mix var modig och duktigt. Vi skrittade typ hela rundan och det var en skit härlig runda runt hela kronoberg typ :D
Har inte så mkt mer att säga om ridningen idag men bara att jag älskar min häst så sjukt mycket!:)
citat ifrån helle och mig idag: "jävla gubbe!"
haha han var fan störd!


15 och 16 juni Barbacka och Hopp

tjena

15
jag red barbacka i corallen och det gick bara bra! fick även han att gå i en vattenpöl och det var verkligen bra eftersom han vägra att göra det annars.

16
idag hoppade jag :D:D
det gick überbra! hoppade en liten bana på 3 hinder och han var verkligen skit duktigt. Något het men det behövs ju när man ska hoppa och han tyckte det var så kul och jag är så glad :D kommer troligen få en jättefin hopphäst eftersom han redan är så duktig nu :)
det går inte att ladda upp bilder nu så jag lägger in de sen :S



14 juni utbildning och tvätta!

hej

idag var min första dag på utbildningen till ung i vården det var mellan 8 och 12 och vi tjänar 100 kr inte så mkt men men. Fast det var tråkigt och det gick så sakta.

Idag har vi även städat mix box. Vi skrubbade väggarna och allt och boxen blev jättefin tycker jag.

Nu ska jag sova för att jag ska orka gå upp imorgon för en ny dag på utbildningen ;)

ska hoppa mix på tisdag eller onsdag :D och så måste kameran med!

13 juni best hest

Hejsan

Idag har jag varit ute och ridit i skogen ensam med mix. Han skötte sig galant och bråkade inte alls mycket. Det var så skönt att bara rida ut helt ensam med den jag älskar. Tänka på allt möjligt och ja det är helt enkelt underbart. Men lite bråk var det ju i början som allt..
Men det löste vi snabbt. Jag galopperade mycket med han och det gillade han.
Åh vad jag älskar min häst!<3


10 och 11 juni ridbanen och skogen

tjena!

10 juni
jag red lite på grus ridbanan det gick kanon bra innan jag skulle börja galoppera, för då började han sparka och dumma sig och fatta fel galopp. Jag gjorde en övning med volter i hörnen och sedan på enda lång sidan skulle man galoppera och på den andra skulle man sakta av till skritt och skritta några steg. Han var skit duktigt och fattade rätt och sparkade inget i galoppen. Efter att jag hade gjort övnigen i båda varven fattade jag galopp och bara galopperade runt hela ridbanan och han sparkade inget! det gjorde han ju massor innan jag började med övningen. Blev suger glad och super nöjd!

11 juni
red ut en runda ensam i skogen och det blev bråk bårk och åter lite bråk..
Men jag vann över han alla gånger och det är jag stolt över för han ska inte bestämma. Det är synd att han har kommit tillbaka till bråktiden nu men jag hoppas den går över snart så :)
På söndag ska nog jag och helle rida ut. Ska bli kul men hoppas inte det går som det gick förra gången vi red ut( jag flög av) hahah busig polle jag har!


Idag hade vi skolavslutning och det betyder att jag har SOMMARLOV nu det fira jag igenom att vi i klassen ska ha en klassfest! fan vad kul det ska bli. Igår tog även min kusin studenten så grattis till Eric.

Bilderna är på fölet algot som bor i snuggestallet så söt och sen även en på mixen :)





mycket snö <3




6 juni busig ponny!

Hej
änkte börja med att säga att det är sveriges nationaldag idag haha ite för att jag bry mig så mycket om det men. Igår firade jag och simon 11 månader och då lagade vi lite mat och hade mysigt.

Idag skulle jag rida mix. Först red jag ut en runda och han började stanna och dumma sig men det gick snabbt över och tillslut gick han framåt. Efter att jag hade ridit en runda så gick jag in på gräsridbanan och körde slut på han. I traven var han jättefin och fick verkligen framåt och gick fint ställd, sen skulle jag galoppera lite och då började han busa och sparka en massa. Men efter lite bråk så slutade han och kunde galoppera utan att sparka sen och det tyckte jag om. Mamma red även lite idag och hon tyckte nog att det var kul :)



älskligen äter pinne ;)

onsdag den 2 och fredag den 4 juni

2 juni
jag tog lite träning i gräshagen och han var sjukt duktigt. Han blev skit svettig och det var mycket för att det var typ 50 grader ute :S fyfasen vad varmt det var eller jag kanske inte ska klaga (A)

4 juni
Gick upp vid 8 för att ut och rida jag hade nämligen bara tyskan idag och den började vid 12.40 så jag passade på att rida innan. Kan även lägga till och säga att jag fick ett starkt vg i tyskan får alltså ett vg i betyget och det är helt otroligt för att jag kan typ inget, men bra är det ju!
Red ut mix i skogen tog en runda runt kronoberg var ute nästan en timm och han bara älskade det han var jätteduktigt och skötte sig galant när det kom bilar och så vilket han har varit väldigt rädd för innan :)
Var nyss och släppte över mix i en ny hage vid stallet så nu är det inget sommarbete nere vid sjön längre vilket jag tycker är väldigt skönt för det har varit väldigt mycket spring med mix upp och ner :)

1 juni backträning

Hej nu är det sommar eftersom det är 1 juni och jag är helt kritvit :(!
idag var det även jockes födelsedag och även "slå en sara dag" haha inte kul! erica sprang även in i mig i hennes converse skor och då fick jag ett fint märke på benet ;)

Har även ridit mix lite idag han får hårdträningen denna veckan har jag bestämt mig för!
red ute en runda och sedan tränade jag lite i pulkabacken bakom mitt hus han har aldrig varit där men han tyckte nog det var jobbigt men även väldigt kul. Han bråkade inget idag och jag är mycket nöjd med dagens ridning och mix hölls sig lugn hela rundan. Jag har äntligen fått en lugn häst igen, vi får se hur länge det håller i sig nu ;)
Lite bilder ifrån backträningen:


31 maj IHOPSLÄPP

HEJ SÖTE!

Idag var det en ny polle som skulle in i hagen hon heter millan och är ett halvblod och jag tycker hon är riktigt fin. Det gick jättebra att släppa ihop och mix blev nykär hhah han är värsta pimp han får verkligen alla tjejer;)
Lite bilder ifrån ihopsläppet :)

RSS 2.0