30 augusti Duktig häst!

Hej
Idag fick jag börja rida mix igen! Fast ja jag fick bara skritta men det är något iaf. Han skötte sig verklign kanon och bråkade inte en enda gång när vi skulle ifrån flocken eller något, ovanligt! Det kanske var något som satt och gjorde ont innan inte jag vet men nu är det fixat. Han startade bara ett riktigt bråk när iv kom tillbaka till stallet när jag visste att han var rädd för en blå pressening men ändå skulle jag rida förbi där bara för han skulle övervinna sin rädsla men efter lite bråk så gick han förbi så fint. Jag red en långrunda på en timme idag och jag är verkligen kanon nöjd men min underbara häst:)!


27 augusti Lydnad i corallen

Hejsan :)

får ju inte rida mix nu för att hasse var ute hos oss igår så idag körde jag lite lydnad i corallen IGEN! haha kör det väldigt mycket men han blir duktigare och duktigare för varje gång jag gör de. Han är verkligen världens lugnaste polle nu och går att göra precis vad som med.
Sträcker ut med morot väldigt mycket just nu och han börja bli så böjbar och vig! Så det kommer jag verkligen hålla på med nu och han tycker det är skit kul med.

Träningen i corallen gick bra även idag. Han lyssnade riktigt bra på mig i mitten av passet och i slutet så orkade han vekrligen inte men ja han försökte iaf och han är tonåring så det blir så då haha jag vet själv hur jag var ibland innan..
Men ja min häst börja bli duktigt och jag är så himla glad :D

och förresten så DÖDAR skolan mig! men nu är det helg så!!!:D

26 augusti Rida & Hasse

Hejsan :)

Idag har jag äntligen ridit en runda igen och idag sket jag i om jag inte fick trava eller galoppera för både mix och jag var sjukt taggade till det och en gång kan inte göra så mycket. Kossorna har kommit ut i en hage jämte grusvägen och mix var så sjukt rätt för dom! Hahah söt häst!
Han bråkade lite men inte så mycket.

Idag hade vi även hasse ute det är en kotknäckare som är riktigt grym! Mix hade lite koter fel men det fixade han och mix mådde riktigt bra efter det så när han kom ut i hagen så sprang han ner till dom andra, han var riktigt glad. Nu får jag inte rida på hela helgen och de två första gångerna jag rider ska bara vara skritt, PALLA!
Men jaja det var bra för mix så :)

24 augusti Lydnad och Kubbitare?!

Hejsan
 Idag körde jag lite lydnad men när regnet kom så sprang jag in i boxen igen. Han lyssnade inte så bra och var allmänt skit jobbigt idag måste jag säga!
Men det finns sånna dagar med bara hoppas det är borta imorgon. Han stimmade massa i boxen och ville aldrig riktigt lyssna på mig om jag inte skrek och sa till han riktigt, vilket var väldigt segt att alltid behöva skrika..

Inte nog med det blev jag riktigt förbannad när han håller på att biter i allt! (inte människor) men allt annat verkligen. Eftersom han låter också kan han vara en krubbitare, men dock finns det ingen anledningn till att han skulle bli det nu eftersom han går ute dygnet runt och har sina kompisar, jaja det kanske går över :)

Imån ska jag nog rida en runda om vädret tilllåter

23 augusti Badat

Hej
Idag bade jag och mix i sjön och allt gick jättebra och han verkligen älskar det!
Efter det så gick mamma, jag och mix en runda och det uppskattades verkilgen av mig för han var så glad och söt :) Bildbomb ifrån idag:






PUSS PÅ MIN HÄST!

22 augusti Liten dusch

Hejj :)

Idag fick jag inte rida eftersom jag vill inte överänstränga hans ben men åh vad jag var sugen på att bara galoppera ut en runda men ja det gick inte..
Istället bestämmde jag mig för att bada av mix med schamop bara för att träna på det helt enkelt eftersom han är ganska töntig när det gäller vatten som jag häller på han. Jag får hålla mig till spann och svamp än så länge men nästa år ska jag satsa på att kunna använda en vattenslang.
Men ja det gick väl bra idag eller han ville inte stå så stilla men det gick iaf och han plänkte verkligen efteråt ni skulle sett hans man! herregud vad fin den var. Han fick även stå uppbunden mycket ute idag och det kunde ju kanon jag som inte vågade lämna han innan för att han bara slets sig men nu har han kommit på något bättre att han kan bita upp grimmskaftet-.- men ja han slutar nog med det snart. Men han stod ute när jag hämta mat och allt och det är duktigt! :)

Ska väl inte rida på några dagar, nu ska vi bara se om jag klara det..

21 augusti Lugnt och skönt

tjena!
Idag tog mix och jag en lugn och skön runda. Jag får ju helst inte rida han nu så jag tog bara en skritt runda för att han int ska belasta sina framben så. Nu kommer han väl få vila några dagar till innan jag får rida en lugn runda igen. Vill att hästen ska växa klart nu! Känner verkligen för att träna upp min pojke nu men ett år till sen får jag verkligen rida helt normalt! :D

20 augusti Paraply och sopsäck

Hejj

Idag har jag kört mycket lydnad med mix och han skötte sig galant hela tiden. Vi var i corallen och vi började med att han skulle stanna när jag stannade och han skulle öka när jag ökade och så vidare. Tillslut kunde jag till och med kunna börja trava och han följde med så fint jämte
och när jag stannade när vi höll på att trava så stannade han. Han backar även när jag går mot han nu och visar honom att han ska backa så han är väldigt lydig och håller koll på vad jag är och gör innan tittade han vara på allt omkring mig och lyssnade inte alls på mig.

När jag hade tränat det ett tag så fick han springa av sig lite i corallen och han fattade galopp så fint och galopperade runt där inne. Efter det tog jag fram ett paraply och en stor svart sopsäck. Jag började att gå över säcken och det var ingetting men när mamma började fälla upp paraplyt blev han räddare så jag fick visa han det några gånger och sen fick han lukta på det och sen gick det mycket bättre, jag fick gå jämte han med paraplyt och och fick fälla upp och ner det framför honom. Prasslade även med plastpåsen runt honom och han var så duktigt!
Mix är ingen rädd häst iallafall!!
Nu ska jag komma på massa nya övningar jag kan göra, om just du har något förslag hör gärna av dig:)

19 augusti Last-träning 2

Hej du!

Idag har sara varit här och last-tränat med mix igen och idag gick det verkligen sjukt bra! Han gick in typ 4 gånger och 2 av de gångerna så satt vi up bommen bakom och vi fick även stänga hela transoprten och han reagerade inte ens?! haha min häst är så duktig och fin. Sen gick sara upp och satte sig och sa att mamma och jag skulle klara det själv och då fick jag lite smått panik men han gick på så fint och vi fick stänga allt och han stod och vilade.
Nu ska mamma  och jag fortstätta att träna lastningen själva eftersom han är så himla duktigt och fin åh jag vill köpa denna hästen nu!!!

Mix ska nog få vila lite nu för att han växer och jag vill verkligen inte förstöra hans framben eftersom de har all vikt på sig nu och då kan jag lika väl låta han vila så han inte bli halt. Vi ska även ta ut kotknäckaren hasse för att vi måste fixa till mix lite nu eftersom han har växt så mycket..:( Jaja han lär väl bli en stor och fin pojke tillslut :)

Så nu ska jag kämpa på med lydnad! :)

18 augusti Lydnad

Hej

Idag har jag kört lite lydnad med mix och det gick verkilgen jättebra! Det är så skönt att han lyssnar mer på mig och reagera på att jag faktist gör någon innan stod han bara där och vägrade att lyssna på mig men ja allt går framåt när man tränar ju. Han har blivit skit duktigt på att gå jämte mig och när jag stannar så stannar han och det gjorde han aldrig innan då gick han några steg och sen stannade han och sen har han blivit duktigt på att stå still länge och även att backa :)!

Åh vad jag är glad att jag har fått ha mix nu och jag hoppas det bli massor av år till!!

17 augusti Framåt!

Hejj

Idag skulle jag åka ner till stallet för att träna lite i corallen men så blev det inte. Har varit sugen på att rida hela dagen så jag tog en liten runda på 35 min fastän jag inte fick! För nu växer mix igen och då måste han vila för att jag inte ska förstöra hans ben. Men en sån liten och lugn runda jag tog idag kan inte skada. Han var jätteduktigt idag för det blev bara ett litet bråk där de bygger om men det var för att han är så rädd för grävmaskinerna och så men efter att jag bråkat i typ 1 min med han så gick han förbi så fint. Det är inte så stora bråk längre vilket är skit skönt! :)

Han fick stå inne ganska länge för att han skulle hålla nikki lugn eftersom hon fick dropp. Usch läskigt och hoppas hon är på bättringsväg nu! Hatar verkligen när inte hästarna mår bra. Så mix ståd inne så fint och lugnt, så söt häst har jag.

Imorgon får jag nog köra lite lyndad med han eftersom jag måste ha en lydig häst på marken med och inte bara när jag rider han:)!

Så skönt för nu är mix och jag ett igen allt känns så bra igen!
Förra veckan var vi inte alls överräns och inget funkade. Men nu har jag fattat varför, han växer och han hade troligen ont i sina fötter eftersom skorna var för små för fötterna sa hovslagaren vi hade ute nu. Kommer aldrig att ha den hovslagaren igen! hon kan ju fan inte sitt jobb och kunde föstört mix fötter!

16 augusti Nya skor!

Hej svejs!

Idag har Mixen fått nya skor och idag var han riktigt duktigt!
Som jag har skrivit innan så har mix varit väldigt jobbig att sko innan och hållt på en massa och aldrig haft tålamodet riktigt. Men idag funkade allt och så. Haha okej han är livrädd för hovslagaren men ja han får iaf på skorna och det fick inte den förra tjejern vi hade. Det var typ 6 veckor sen vi skodde senast och nu fick vi redan sko, DÅLIGT! men men så är det om man håller på att byta för att man ska tro det ska bli bättre. Nu ska vi hålla fast vid denna hovslagaren för att mix sköter sig och skorna sitter :)

14 augusti Last-träning 1 och ihopsläpp

Hejj:)

Idag så jag vi last tränat mix för fösta gången och jag måste säga att det gick väldigt bra! Min tränare sara var med och hjälpte oss. Vi satte trandsporten i öppningen av corallen så att han inte skulle kunna smita iväg på sidorna och inte springa iväg.
Vi började först med att han fick gå upp på lemmen och typ lukta och så och efter ett tag så gick han bara på och jag blev helt förvånad! SÅ fick han stå där inne en liten stund för sedan var det dags att gå in igen men då var det ju inte lika kul. Då började han sparka och stegra och såg helt galen ut men efter ett tag med lite bråk och stegringar så gick han in i trandsporten så fint igen och denna gången stod han verkligen jättelungt och stilla och till och med vilade.
Så jag är verkligen inponerad och jag tror han kommer bli väldigt duktig på det.
Efter lastningen så visade sara mig lite övningar på lydnad eftersom mix MÅSTE bli lydigare så han inte blir en farlig häst i framtiden för just nu är han en bebis och tränker itne på vad han gör, så jag sk verkligen jobba med det nu.

Idag var det ihopsläpp med 2 nya hästar och det uppskattas ju alltid att få lite nya kompisar så mix var så glad. Men han var inte så stimmig som han bruka vara när det kommer nya hästar och det är ju bra och han va snäll mot dem med! ;)
Lite bilder ifrån ihopsläppet:





fredagen den 13 augusti! Snabbis och ut och äta

Hej

Idag är det fredagen den 13, läskigt?
nej inte alls faktis gillar faktist när det är fredagen den 13 hhaha :D

Idag tog jag en snabb runda på ca 25 min för att jag helt enkelt inte hann mer! Men han skötte sig kanon och bråkade absolut inget. SKÖNT!! Ibland är min polle dukitg:D

På kvällen var simon och jag ut och åh på akropolis och efter det gick vi på en bio (som jag inte fattade något av) Jag hade ju gett han det i födelsedagspresent så ett halvår efter så bjuder jag ut han :D
Haha men bättre sent en aldrig som jag sa till honom.
Det blev iaf en jättemysig kväll och vi fick gå enda till teleborg för att det skulle ta 40 min tills nästa buss gick så vi var hemma när bussen gick ifrån stationen så det var ett bra val vi gjorde och sen fick man lite extra motion på samma gång! :)

12 augusti BADAT!!!



Idag har jag badat med mix och jag ä så stolt över honom att han verkligen vågade! jag blev så himla glad.Han tvekade ganska mycket först men tillslut så bara gick han. Han tyckte verkligen om det och började gräva och lite så, jag kunde gå hyfsat långt ut med han men satte ingen press eftersom det var första gången han ens gick i.

Jag bjuder på lite bilder ifrån dagen:










10 och 11 augusti Ris och ros

Heeeej!

10/8
Idag red jag ut en runda i skogen och mamma cyklade med. Det började så bra för han gick förbi saker som han bruka vara rädd för och han bråkade inget. Men efter jag hade gått förbi de läskiga sakerna kom bråket. Han tryckte upp sig mot stängslet och började stegra och bocka. Men jag klarade iaf alla bråk och sedan var han duktigt reste av rundan. Men han har verkligen börjat testa mig på allt igen, han stannar när han ska in till sin box, han vägra gå framåt när jag rider han, han tänker inte stå stilla när jag sadlar och sitter upp. Haha det är alla saker som han håll på med för några månader sen. Men det lär nog gå över snabbare denna gången.

11/8
Idag var bara mix FÖR jobbig! fast han skötte sig kanon. Jag bestämde mig för att rida uppe på ridbanan och det gjorde jag också. Men i boxen var han stimmig/busig och håll på med massa dumheter men sånt får man leva med när man har en bebis. När jag hade sadlat (gick bra idag) så tog jag med mig mix och kedjan (om han vägrade gå upp) Men han skötte sig galant hela vägen upp men ok jag gick på marken och det bruka funka då. När jag väl hade kommit upp till ridbanan så skulle jag sitta upp och då vägrade han att stå stilla och håll på att dumma sig massor men efter ett tag kom jag upp och så stod han faktist stilla. När jag skulle börja rida så skötte han sig GALET BRA! Vi red en liten stund på gräset men vi var tvungna att flytta oss till gruset för de skulle klippa gräset. Men ridningen gick verkligen kanon idag och det är jag så glad över. Men somsagt hade jag en jobbig häst idag som var väldigt busig och gräggade varje gång jag hade hämtat något i sadelkammaren, haha söte häst!

Imån så får han kanske vila eftersom det var så jobbigt pass idag och sen är även båda framskorna lösa nu..
DÅLIG HOVSLAGARE!!

Måste ta lite nya bilder snart med.

7 augusti Tillbaka på ruta 1

Hej

Nu är kalle-dagarna över för i år. Jag har verkligen haft sjukt kul och nu är jag helt slut eftersom jag inte har sovit så mycket nu i helgen. Men i fredags var det ju rix fm festival och det var väl okej och sen har jag haft 3 otroligt roliga kvällar på stan nu. Så sjukt mycket folk har det varit.

Men nu ska jag gå över till mix. Jag skulle ut och rida en runda idag då (7/8) och då tänkte jag att det skulle väl gå som vanligt men det gjorde det ABSOLUT inte!
Han började dumma sig och vägrade gå framåt precis som han gjorde förr i tiden och jag var typ en cm ifrån att trilla av men jag klarade mig som tur var. Nu känns det verkligen som vi är tillbaka på ruta 1 men ja jag hoppas det går över snabbt nu! Men jag är så himla trött att han ska hålla på såhär.. Men jag klarade hela rundan iaf och jag hoppas att han kan fatta att jag inte ger mig nu.

5 juli 13 månader, akuten, barbacka bus och the ark

Hejsan

Börjar med att säga att smion och jag har varit tsm i 13 månader idag. Tiden har verkligen sprungit iväg! Men ja tiden går snabbt när man har kul.

Idag fick jag även åka in till akuten med mitt finger, äntligen! Men ja läkaren sa att jag skulle få gå dit i höst sp mamma och jag åkte ner till akuten istället för att någon gång få reda på vad som hade hänt med mitt finger. Tillslut fick jag komma till en läkare som iaf kunde något men var dock väldigt stressad. Men det är tydligen en skada på mitt ledband så jag ska få lite övnligar jag måste göra för att det kanske blir bra. Läkningen tar ifrån 6 månader upp till ett år, fast han visste inte ens om det skulle läka, KUL! åh vad jag ångra att jag skulle kolla tänderna... Men jaja gjort är gjort så nu får jag leva med det kan inte göra något mer så.


Idag var våran hovslagare hos oss och bankade i några spikar så att skorna skulle sitta några veckor till. Mamma fick göra det eftersom jag sov och skulle sedan till jobbet (a) Men han hade tydligen varit kanon duktig, alltid lika kul när man ser att det blir bättringar på han.
Efter att jag kom hem efter akuten så kände jag att jag behövde komma ut så jag åkte till mixen och red lite barbacka. Han gick jättebra i början men sedan började han tjura ihop och sparkade lite och hade kul tyckte han iaf. Jag satt iaf kvar och det är ju bra! Han var så söt och duktigt iaf :D

Idag började öven karl-oskar dagarna i vääxjö och idag var the ark på besök. Det är liksom inte mitt favorit band men jag tycker iaf dom är okej. Men de "växte" i mina ögon eftersom de var sjukt bra live och hade ett riktigt bra framträdande! Imån är det rix fm festival och det ska väl bli trevigt och jag hoppas på att träffa massa kul folk! :D

Nu måste jag sova för jag ska upp och jobba imån. Sista dagen!! sen har jag sommarlov några veckor till :D:D:D:D

GODNATT

4 augusti Otroligt bra och flera utbrott!

Hejsan

jag har inte skrivit på ett par dagar nu och det är för att jag inte ha ridit eftersom han har fått vila nu och sen har han även 2 lösa skor, DÅLIG HOVSLAGARE!! Det var fasen bara 5 veckor sen vi skodde och nu har de växt över och 2 st är då lösa. Men våran galma hovslagare som bråkade så med mix kanske kommer imån och hamra dit dom.

Idag red jag mix iaf och det gick KANON bra! vi skrittade ut en runda i skogen på långa tyglar och han bråkade absolut inget tills vi kom tillbaka till stallet då han blev livrädd och vägrade gå förbi katterna, knäpp häst. Han slängde verkligen sig åt alla håll och hade panik så jag blev rädd själv och satt av vilket jag ångra något otroligt! Men efter ett tag när vi hade bråkat på marken så satt jag upp igen och då gick han så fint förbi och då blev jag iaf lite nöjd. Sen när jag hade gått in med honom i boxen så skämdes han verkligen. När jag sprutade på flugmedlet så började han springa runt och hålla på så jag blev sur och skrek till på han och tappade verkligen mitt tålamod vilket inte är bra när man är med mix så jag stängde (slängde igen) boxdörren och gick ut därifrån, jag gick in i sadelkammaren och tog 10 djupa andetag och gick in till han igen och ännu en gång så skämdes han något otroligt så sen när både han och jag var lugn så gick allt toppen.

Igår fick vi våra saker vi hade beställt ifrån hööks det var:
-ett par ridskor till mig
- två par ridstrumpor
- ett viktmått band
- ett skritttäcke till mix
- 4 st benskydd (2 fram & 2 bak)

Allt passade perfekt och idag när jag skulle pröva benskydden så gick han så himla roligt. Han har nämligen bara haft på sig benskydd typ två gånger innan och dom var alldeles för stora så men nu har han ett par som passa men han verkade inte som att han tyckte om dom i början iaf. Han gick typ upp med benen varje gång han lyfte dom så det såg så kul ut. Så men lämnade mix med ett skratt iaf vilket känndes väldigt bra!


1 augusti Sara-träning

Tjenare

Idag tränade sara mig igen och det gick kanon bra! Han var lite dum bara och tappade tålamodet när det blev för jobbigt men efter lite bråk så var han så duktig igen. Mot slutet tog hon fram lite bommar och även ett hinder och det gillade mix. Han hade lättare att fatta rätt galopp med och det är nog för jag har övat på det hela veckan, träning ger färdigheter som man bruka säga! det stämmer verkligen. Nästa gång sara kommer och träna oss så ska vi träna transport och det ska bli lite spännade och se hur han beter sig då. Men vi får hoppas han är snäll eftersom jag har bestämt mig för att han ska vara lätt lastad.

Just nu ligger jag hemma och vänta på att läkaren ska ringa för jag skulle tydligen åka till akuten idag med mitt finger då. Åh jag vill inte :( Men ja vi får hoppas han ringer snart så jag sitter sitta där hela natten...

RSS 2.0